Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Dåben er starten på et godt liv

De fleste forældre lader barnet døbe indenfor et halvt år efter fødslen og navngiver dem ved samme lejlighed. Ved dåben bliver man kristen og medlem af folkekirken.

Nogle af de børn, der ikke er døbt, vælger at blive det senere i forbindelse med konfirmations-tidspunktet, så de kan blive konfirmeret sammen med kammeraterne. Endelig er der stadig flere, der vælger at lade sig døbe som voksen. I Humlebæk Kirke I få barnet døbt om lørdagen. Se hvilke nedenfor lørdage vi har reserveret til det.

Hvornår skal barnet skal døbes?

Et barn skal navngives senest 6 måneder efter fødslen ifølge dansk lovsgivning. Navngivningen kan også ske i forbindelse med dåb. Læs mere om, hvordan I gør, når I gerne vil have barnet døbt i Humlebæk Kirke.  I kan også tilmelde barnet til dåb med det samme.

Hvad er dåb?

Måske vil I gerne vide lidt mere om, hvad dåben indebærer, inden I kontakter præsterne og planlægger den store dag. Læs om dåb og om dåbsritualet.

Hvem skal være faddere?

Det er en stor ære at blive tilbudt at være fadder for jeres barn. Men der følger et ansvar og en forpligtelse med. Både I og fadderne skal kende faddernes roller. Læs mere om faddernes roller.

Praktiske forhold omkring dåben?

Selvom dåben foregår i forbindelse med en almindelig gudstjeneste, så er der mulighed for at påvirke salmevalget. 

Det er skønt med småbørn i kirken og som gæster til dåben. Tiden kan dog føles lang for enkelte. Her har vi nogle gode fif.

Sigurd Barrett: Dåben er en gave