Udvikling af fremtidens Kirkegård

Kirkegården er den af folkekirkens funktioner, som størstedelen af befolkningen værdsætter mest. Det er resultaterne af en landsdækkende undersøgelse. Vi har to meget unikke kirkegårde her i Humlebæk, og det skal de blive ved med at være. Og selvom vi vil værne om kirkegårdstraditionen, skal folkekirken også her følge med tidens muligheder og brugernes ønsker. Kirkegårdene i Humlebæk er allerede inde i en spændende udvikling, og vi vil gerne sætte fokus på  den videre udvikling og lære mere.

Derfor gennemfører vi dette inspirationsprojekt, som du er inviteret med til. Projektet har to spor:

• Foredragsrække: I januar-februar inviteres du til at overvære en foredragsrække om kirkegård, kirkegårdskultur og kunst.
  • Idéudvikling: Anden del af projektet foregår senere på året. Her inviterer vi lokale unge til at udvikle deres bud på fremtidens gravminder med støtte af præst Mona Høgh og Kvindesmeden fra Christiania.

Konfirmandernes bud på fremtidens gravminder

Konfirmanderne har i samarbejde med Kunstner Charlotte Steen, Kvindesmeden i Christiania, designet tre forskellige oplæg til, hvordan fremtidens gravminder skal se ud. De har arbejdet ud følgende overvejelser som fx:

• Er det vigtigt for gravmindet at vise, hvad afdøde beskæftigede sig med i livet?
  • Skal gravmindet afspejle, hvordan de efterladte kan bearbejde deres sorg og give dem håb?
  • Skal gravmindet udtrykke de  efterladtes eller den dødes kristne holdning eller håb?
  • Eller? Kun fantasien satte grænser.

Konfirmanderne nåede frem til tre modeller, som kvindesmeden efterfølgende virkeliggjorde.

1. Kirken med et anker, med fisk og med lys
  2. Fuglebadet
  3. Et livstræ

"Da jeg lavede træet, tænkte jeg på, at de efterladte kunne stå under træet og føle sig lidt beskyttet. Træet symboliserer også at der bliver ved med at være liv også efter døden. Lysene er til ære for de døde, lys giver også håb i mørket og i sorgen."

Kom og beundre gravminderne på Humlebæk Kirkegård.

Nyt fra kirkegårdene

Fire inspirerende foredrag

DISSE FIRE FOREDRAG VAR RIGTIG SPÆNDENDE, MEN DER ER MERE PÅ VEJ...

Døden

31. januar Foredrag: Hvor går vi hen, når vi går bort? Provst Hans-Henrik Nissen holder foredrag i Humlebæk Sognegård.

Tidslommen

8. februar Foredrag: Kirkegården, hvor fortid og nutid mødes. Kirkegårdsvejleder ved Københavns Kirkegårde Stine Helweg holder foredrag i Humlebæk Sognegård.

Skønheden

21. februar Foredrag: Fremtidens Kirkegård. Landskabsarkitekt ved Vads Tegnestue Martina Elisabeth Rahkonen holder foredrag i Humlebæk Sognegård.

Gravmindet

28. februar Foredrag: Stenen på graven. Minde og kulturarv. Sten- og billedhugger Filip Møller Horsens holder foredrag i Humlebæk Sognegård.