Begivenheden har allerede fundet sted.

Foredrag: Fremtidens kirkegård

Mandag d. 21. februar 2022, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Humlebæk Sognegård, Gammel Torpenvej 26, 3050 Humlebæk
Landskabsarkitekt Martina Elisabeth Rahkonen

FREMTIDENS KIRKEGÅRDE

Landskabsarkitekt Martina Elisabeth Rahkonen Vads tegnestue Århus

Mange kirkegårde er blevet tomme, da flere og flere vælger kremering frem for kistebegravelser. Det giver et større og større areal med tomme gravpladser på kirkegårdene, der skal vedligeholdes. Denne udvikling gør kirkegårdene til ’grus- eller græsørkner’, og er med til at skabe et behov for udviklingsplaner på kirkegårdene.

Samtidig skal den store værdi, kirkegårdene har for samfundet og for den enkelte, bevares og udvikles. Derudover er der i dag ønsker om mere naturprægede steder at blive begravet i, fx skov, lund, eng og park. Landskabsarkitekt Martina Rahkonen fortæller om, hvordan man skaber fremtidens værdier på kirkegården, og hvordan arbejdet med en udviklingsplan kan sætte fokus på netop kirkegårdens værdi, identitet og kulturhistorie.

Oplægget kan motivere til at arbejde med udviklingsplaner, der kan skabe grønnere og mere vedkommende kirkegårde i fremtiden.

Foredraget er det tredje i en række af fire om kirkegård, kirkegårdskultur og kunst, som Humlebæk Kirke arrangerer, fordi kirkegården og des rolle i samfundet er under spændende udvikling. Kirkegårdene i Humlebæk er i fuld gang, og vi vil gerne sætte fokus på og lære mere om denne udvikling.