Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Foredrag: Kirkegården, hvor fortid og nutid mødes

Dato
Tirsdag d. 8. februar 2022, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Sted
Humlebæk Sognegård, Gammel Torpenvej 26, 3050 Humlebæk
Medvirkende
Kirkegårdsvejleder Stine Helweg
Pris
Gratis

Kirkegårde er ganske særlige rum, der både aktualiserer fortiden og det forhold, at vi skal dø. Det er også rum under pres. Overalt i landet gælder det, at de døde fylder mindre og mindre på kirkegårdene, dels på grund af kremationens og de dermed beslægtede gravstedsformers udbredelse, dels fordi hele vores tilgang til dét at have et gravsted har forandret sig væsentligt igennem de seneste 100 år. 

Nogle steder er affolkningen af kirkegårdene så voldsom, at de døde kan være svære at få øje på. I dette foredrag fortæller kirkegårdsvejleder ved Københavns Kirkegårde Stine Helweg om, hvad det er for særlige kulturelle og rekreative værdier, kirkegårdene byder på, hvad vi kan gøre for at tage vare på dem, og hvorfor vi bør gøre de

Foredraget er det andet i en række af fire om kirkegård, kirkegårdskultur og kunst, som Humlebæk Kirke arrangerer, fordi kirkegården og des rolle i samfundet er under spændende udvikling. Kirkegårdene i Humlebæk er i fuld gang, og vi vil gerne sætte fokus på og lære mere om denne udvikling.

HUSK MUNDBIND