Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Højskoleformiddag: ​Svend Otto Nielsen, frihedskampens legendariske leder af Holger Danske

Dato
Onsdag d. 2. februar 2022, Kl. 10:00 til kl. 12:00
Sted
Humlebæk Sognegård, Gammel Torpenvej 26, 3050 Humlebæk
Medvirkende
Preben Lund. Journalist i DR. Studievært på Radioavisen

Svend Otto Nielsen var en af frihedskampens legendariske skikkelser. Som leder i Holger Danske stod han bag nogle af besættelsestidens mest spektakulære sabotager. Men han var så meget andet. En levemand en livsnyder en elsket skolelærer og utro ægtemand. En sammensat person men med en stålsat vilje til modstand.

Han blev stukket og underkastet ubegribelig rå tortur uden at røbe sine kammerater. Hårdt kvæstet lå han ubehandlet på et stengulv i fem måneder før han blev henrettet i Ryvangen.

Her havde han tid til reflektere over livet og dets mening og indhold. I sit sidste brev fandt han gud som ellers ikke havde spillet en rolle i hans liv. Det samme gjaldt i øvrigt andre unge dødsdømte.

Svend Otto Nielsen ..John.. som hans dæknavn var ...havde sin lille datter i tankerne som den sidste før kuglerne sluttede hans liv. Det er om hans liv og hans mod, hans liv og hans valg foredraget handler. 

Mulighed for spørgsmål om mod og religion og vilje til modstand.

Preben Lund, Journalist ved DR

Preben Lund kender du fra DR, hvor han er journalist og studievært på Radioavisen.  Forfatter til 14 bøger om retsforhold og medicin.