Så slår vi dørene op - Coronalempelser gældende fra 21. april 2021

Udgivet af claus due, ons d. 21. apr 2021, kl. 10:14
Menighedsråd

Sådan gør vi i Humlebæk:

• Det er ikke længere nødvendigt at reservere plads til gudtjenesterne. Kom bare.
  • Op til 50 deltagere ved gudstjenesterne, så synger vi.
  • Er vi mere end 50 deltagere, så lader vi koret synge alene.
  • Vi streamer fortsat gudstjenesterne lidt endnu af hensyn til dig, der fortsat er mere tryg ved at blive hjemme.
  • Kirkens øvrige aktiviteter er fortsat underkastet forsamlingsforbudsregler. Selvom der også er lempelser her. Her finder du konkret information under de enkelte aktiviteter i kirkens kalender.
  • Vi spritter af og holder afstand fortsat.

Her er de nærmere spilleregler for oplukningen af kirken:

Konkret er der nu ikke længere tidsbegrænsning på 30 minutter for gudstjenester eller andre kirkelige handlinger. Salmebøgerne kan også komme i brug igen, for anbefalingen om ikke at have fællessang er også væk.

Der kan samtidigt være flere med til gudstjenester, bryllupper og begravelser. Arealkravet bliver lempet fra 7,5 til 2 kvm per person, når man sidder ned og til 4 kvm, hvis man står op. Altså det arealkrav, som var gældende indtil jul.

I flere måneder har vi skullet holde 2 meters afstand til hinanden. Det behøver vi ikke længere, nu kan vi nøjes med 1 meter. Med mindre der skal synges – så hedder det 2 meters afstand.

Til stor glæde for konfirmanderne bliver det muligt for børn og unge under 18 år at mødes op til 25 personer indendørs til foreningsaktiviteter – fx som konfirmand-undervisning. Børne- og ungdomskor må vente lidt endnu med at komme i gang, for aktiviteter, hvor sang er bærende, er fortsat ikke tilladt for så mange. Her gælder forsamlingsforbuddet på 10 personer fortsat.

For de voksne gælder her desuden stadig det almindelige forsamlingsforbud på 10 personer, hvis fx Litteraturkredsen vil mødes inde i kirkens lokaler. Til gengæld gælder det udendørs forsamlingsforbud på max 50 personer også for aktiviteter som højskoleaftener, sorggrupper og lignende. Så hvis der er flere end 10 personer i Litteraturkredsen, kan man mødes udenfor. For menighedsrådene gælder det fortsat, at man må mødes 10 mennesker + lønnet personale/personer der modtager vederlag.

Humlebæk Kirke