Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Nu er det grandækningstid, men gran er ikke bare gran

Nu er det grandækningstid, men gran er ikke bare gran
Udgivet man d. 26. sep 2022, kl. 14:53
Kirkegård

Grandækning af gravstederne til jul er en lang tradition her på Humlebæk Kirkegårde og på de fleste andre kirkegårde i landet. Og smuk ser grandækningen ud, især hvis det er så heldigt at blive drysset over med lidt sne. 

Med tanke på tradition og miljø

Vi har indarbejdet en ny måde at lægge gran på. I stedet for at kravle rundt på knæene i flere uger, monterer vi i dag grandækningen på trådnet opretstående og inde i mandskabsbygningens varme. Metoden betyder, at dækningen bliver mere jævn, at vi bruger langt mindre gran på opgaven, samt at gartnerne spares for ømme knæ og rygge.

Certificeret gran

Gran er ikke bare gran, og vi har i Humlebæk valgt, at grannet skal være så grønt som muligt. Vi bruger derfor certificeret gran, som vi kan stå inde for. Dvs. at det skal følge standarden GLOBALG.A.P.

Globalt produkt standard

GLOBALG.A.P. er en produktstandard, der er udarbejdet i et samarbejde mellem europæiske supermarkedskæder og producenter for at sikre sporbarhed, fødevaresikkerhed, miljø, arbejdsmiljø og kvalitet (indtil september 2007 hed standarden EUREPGAP). GLOBALG.A.P. standarden er oprindelig udarbejdet til frugt og grønsager, men dækker i dag også almindelige landbrugsafgrøder, planteskoler, husdyrproduktion og dambrug.

Når standarden bruges til certificering af juletræer (dækker også for klippegrønt) består den af 204 kontrolpunkter fordelt med:

  • 67 Ufravigelige krav (Major must)
  • 110 Mindre krav (Minor must)
  • 27 Anbefalinger (Recommendations)